Kvinnodagen, vilken är vägen mot jämställdhet?

Godmorgon alla kvinnor, idag är det vår dag! Tidningen fylls av artiklar med fokus på just vår situation, underbart, läser gärna mer om detta andra dagar också.

I en S-märkt debattartikel (Sundsvalls Tidning 8 mars 2015) står det klart att rätt till heltid, en tredje pappamånad och avskaffande av vårdnadsbidraget är svaret på hur vi ska komma till rätta med den ojämlikhet vi ser i dagens Sverige. För mig känns det bara fel och ett omyndigförklarande, den kollektiva lösningen som blir bra för ”alla”. För de 8% som har sjukfrånvaro i hemtjänsten i Sundsvall, eller de lärare som är nära utbrändhet, är detta lösningen?

Liza-Maria Norlin
Liza-Maria Norlin

Själv är jag uppenbarligen mot jämställdhet eftersom jag själv ibland valt att jobba deltid för en bättre livskvalitet och uppmuntrar hen till detsamma. Jag vill själv diskutera med min man hur vi ska fördela föräldradagar… Och ja kanske att vårdnadsbidraget hade varit använt hemma hos mig om Sundsvalls kommun tillåtit detta. Vi borde kunna lösa jämställdheten samtidigt som kvinnor ska ha rätten att känna att tid för barnen det är det bästa som finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.