Årets Kristdemokrat!

Foto: Elisabeth Öhman
Foto: Elisabeth Öhman

Pressmeddelande 9 april 2017

– Tack, tack och tack för en av de finaste utmärkelserna jag kan tänka mig, Årets Kristdemokrat!

Vid Kristdemokraternas Kommun- och Landstingsdagar i Karlstad den 7-8 april var det dags att dela ut priset Årets Kristdemokrat. Denna gång gick det till Kristdemokraternas gruppledare i Sundsvall, Liza-Maria Norlin.

– Är givetvis jätteroligt och en ära. Jag har i mina snart 20 år i politiken alltid försökt hitta nya sätt att kommunicera för att föra politiken närmare medborgarna, det är något som både är kreativt och viktigt, säger Liza-Maria Norlin.

– Det senaste året har vi i Sundsvall jobbat på ett helt fantastiskt sätt, jag har ett underbart team, och detta har resulterat i många politiska förslag på lokal nivå med målet att göra Sundsvall till en ännu bättre plats att leva och bo på.

– Min aktivitet på social medier samt medverkan i nationell och lokal media har givetvis en stor betydelse för att just jag fick priset. Det är också väldigt roligt att flera partikollegor hör av sig och vill ha tips från mig hur de kan jobba med dessa frågor, det känns väldigt ärofyllt att kunna hjälpa till, säger Liza-Maria Norlin.

– Nu satsar jag på att fortsätta som jag alltid gjort, Kristdemokraterna har en fantastisk ideologi och idéer för hur ett samhälle byggs för tillit, trygghet och framtidstro. Full fart mot valet 2018 och ser fram åren därefter, avslutar Liza-Maria Norlin.


Motiveringen i sin helhet, Årets Kristdemokrat 2017 Liza-Maria Norlin:
Årets Kristdemokrat är en av våra flitiga politiker som syns i lokal media varje vecka.

Kommunen och landstinget är vänsterstyrt men Årets kristdemokrat har ändå blivit en synlig politiker som driver frågor som människor berörs av. Frågor som spänner över alla områden och samtliga med värderingsburna argument som svar på majoritetens förslag.

Årets Kristdemokrat vet värdet av att synas i alla kanaler. Det är möten med människor på torget, i sociala medier och vid större event i lokal eller nationell media. Helt enkelt en synlig politiker som lägger många timmar på politiken, både i sina uppdrag och ideellt. En politiker som står fast förankrad i kristdemokratisk ideologi och inte tvekar att pröva framtiden redan nu.

Karlstad den 7 april 2017
Kommun- och landstingspolitiska rådet – KLP