Idag riskerar vi besluta om en företagsfientlig inköpsstrategi

Pressmeddelande

Liza-Maria Norlin
Liza-Maria Norlin

 

Idag, tisdag den 20:e oktober, är kommunens nya inköpsstrategi (upphandlingsstrategi) uppe för beslut på kommunstyrelsens utskott (INSU). Liza-Maria Norlin (gruppledare Kristdemokraterna Sundsvall) kommer att yrka på återremiss, och om det inte är möjligt yrka avslag.

– En av Sundsvalls viktigaste utmaningar är ett förbättrat näringslivsklimat. I den situationen väljer den politiska majoriteten att lägga fram ett förslag på strategi för kommunens upphandlingar som är företagsfientligt, särskilt för de mindre företagen, säger Liza-Maria Norlin.

– I förslag till ny strategi står det att vi ska värna de lokala företagen, men i samma dokument väljer man att ställa krav på bland annat rätt till heltid, redan där lägger vi krokben för flera av de lokala alternativen, säger Liza-Maria Norlin.

– I slutet av september initierade Kristdemokraterna Sundsvall en kampanj som heter ”Rätt till deltid” ett av budskapen i denna kampanj är just att säga nej till upphandlingskrav om rätt till heltid. Socialdemokraternas syn på arbetsmarknaden lever kvar i en annan tid, flexibilitet och småföretagande är avgörande för Sverige och vår arbetsmarknad, säger Liza-Maria Norlin.

Mer om kampanjen: https://www.facebook.com/ratttilldeltid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.