Individualiserad föräldraförsäkring låter bra men är riktigt dåligt

Fick en fråga på Facebook hur jag ser på andra partiers förslag om indvidualiserad föräldraförsäkring, så här tycker jag: En individualisering av föräldraförsäkringen är ett sätt att få det från politisk håll att låta bra, men är riktigt dåligt. Föräldraförsäkringen är till för barnet och inte för arbetsmarknaden, jämställdhetsfrågorna mm… Jämställdhet och jämlikhet är jätteviktigt och handlar främst om värderingar och värderingar kan inte ändras med politiska pekpinnar utan kommer bara missgynna barnet i slutändan och tvinga in föräldrar i det som anses vara politiskt korrekt. För mig som Kristdemokrat är familjen, oavsett hur den ser ut, en av de viktigaste gemenskaperna i samhället, för barnens bästa ska familjen vara utgångspunkten i föräldraförsäkringen och inte individen eller kollektivet. Jag anser också att det är familjen som är bäst lämpad att tillsammans fatta beslut när det handlar som så tydliga familjefrågor, det är dessa signaler jag vill ge från politiskt håll. Sedan är jag beredd att stå upp för familjers rätt att välja ”rätt och/eller fel”. Ta exempelvis jämställdhetsbonusen, som vi som parti ställt oss bakom i alliansen men är inte ett förslag från oss, för att med hjälp av bonus öka jämställdheten/mer likvärdigt uttag av dagarna mellan könen. Jag känner mig lika kränkt varje gång jag ska via försäkringskassan få ett ok att jag eller min man får ”ta” föräldradagar från varandra. Detta vill jag lösa hemma vid köksbordet! Sedan om köksbordsdiskussionerna behöver hjälp på traven kan sämhället bistå med föräldrastöd i olika former där det behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.