Ingen ska tvingas lämna Petersvik än!

Liza-Maria Norlin
Liza-Maria Norlin

Pressmeddelande Kristdemokraterna Sundsvall

Fredag den 28:e augusti skickade Liza-Maria Norlin, gruppledare för Kristdemokraterna Sundsvall, ett mejl till kommunalrådet Peder Björk om att hon vill se ett extra ärende vid kommunstyrelsens sammanträde den 14:e september. Se förslaget till ärende längre ner i pressmeddelandet.

 

– Kristdemokraterna Sundsvall vill att saker ska göras i rätt ordning. Vi kan inte tänka oss att medverka till att personer ska behöva lämna sina hem, sin egendom, innan kommunen och SCA:s koncernledning har fattat ett investeringsbeslut om att en ny logistikpark ska byggas, säger Liza-Maria Norlin (KD).

– Vi Kristdemokrater hoppas att kommunstyrelsen ska se rimligheten i vårt förslag och stödja det, utöver de natur- och historiska värden, så handlar det också i slutändan om människor, säger Liza-Maria Norlin (KD).

 

Kristdemokraternas förslag till kommunstyrelsen

Kristdemokraterna Sundsvall anser det vara orimligt att tvinga personer att lämna sina hem och bostäder på Petersvik innan kommunen och SCA:s koncernstyrelse har fattat investeringsbeslut om att bygga en logistikpark. Det offentliga ska hantera sin makt på ett sätt som visar respekt för den enskilde medborgaren. Vi anser att det är felaktigt att ta över människors egendom, mot deras vilja, i en situation där de ekonomiska nivåerna för investeringen inte är beslutade. Därför yrkar Kristdemokraterna att kommunstyrelsen ska besluta:

  • att boende i husen, som kommunen exproprierar ska ha möjlighet att få bo kvar tills bindande investeringsbeslut fattas av både kommunen och SCA:s koncernledning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.