Liza-Maria Norlin (KD) invald i SKL:s klimatberedning

Pressmeddelande 24:a augusti 2015

Liza-Maria Norlin

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har nyligen tillsatt en ny programberedning för att stärka kommuners och landstings beredskap att möta framtida utmaningar och situationer som kan uppstå och klimatanpassa samt minska klimatpåverkan och effektivisera.

En politiskt sammansatt beredning har nu valts för att föra en diskussion och göra bedömningar utifrån flera olika frågeställningar kopplat till klimatfrågan.
I beredningen finns en representant från Västernorrland, Liza-Maria Norlin, gruppledare för Kristdemokraterna Sundsvall. Denna vecka, torsdag den 27:e augusti, kommer hon att delta på beredningens första möte.

SKL:s programberedning för klimatfrågor påbörjar sitt arbete augusti 2015 och förväntas vara klara våren 2017, och då presentera en skriftlig rapport.

  • Känns oerhört intressant och viktigt att få vara med i SKL:a klimatberedning för att diskutera en högt aktuell samhällsfråga och som också har ett framtidsperspektiv. Mina tidigare erfarenheter från att ha varit ledamot i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott samt arbetet i Sundsvall med vår Hållbara tillväxt strategi är bra att ha med sig in i detta arbete, säger Liza-Maria Norlin (KD).
  • Sundsvall är en kommun som under många år varit aktiv och arbetat förebyggande kopplat till kunskaper om ändrade förutsättningar på grund av klimatet. Det gör att det känns extra bra att få vara med, inte bara som representant för Kristdemokraterna utan också för Sundsvall, säger Liza-Maria Norlin (KD).
  • Frågor vi ska diskutera i klimatberedningen handlar om allt från beredskap, ansvarsfördelning och miljötillsyn till smarta IT-lösningar och hur vi kan stödja medborgare i att leva på ett sätt som har mindre klimatpåverkan. Utöver att jag vill bidra med mina kunskaper och det Kristdemokratiska perspektivet i diskussionerna så hoppas jag också kunna ta med mig nya kunskaper hem till Sundsvall så vi kan fortsätta göra smarta val här i kommunen, säger Liza-Maria Norlin (KD).

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.