Måste reagera

Liza-Maria Norlin
Liza-Maria Norlin

Ibland visar sig politiken från sin sämsta sida. Under min tid som lärare arbetade jag aktivt för att ungdomarna ska motverka alla tendensers vad gäller användande av härskartekniker, och berättade att respekt för andra är så grundläggande i ett samhälle. Jag brukar inte sprida andra personers misstag, men ibland kommer lägen då man måste reagera och stå upp för det som är rätt. Politiker har ett ansvar att visa på vilka värderingar som ska gälla hur vi ska vara mot andra människor, i denna kategori ingår också politiker. Det vi gör ska också vara ok på skolgården, så brukar jag tänka. Vi vuxna sätter normer och är förebilder på olika sätt till alla barn och ungdomar omkring oss. Låt oss slippa att politiker i det offentliga nedvärderar andra politiker. När någon blir utsatt tycker jag andra har ett ansvar att agera därför vill jag markera att den här typen av retorik är inte okej.

Pressmeddelande Kristdemokraterna Sundsvall
17 aug 2014

– Det låter så bra att vi ska uppmuntra ungdomar och kvinnor att engagera sig politiskt. Men handling säger mer än ord. Blir riktigt upprörd när en etablerad Socialdemokratisk politiker skriver på sin blogg om moderatpolitikern Elin Nilsson, yngsta kvinnan i kommunfullmäktige Sundsvall. Han trycker ner henne både som person och förlöjligar hennes valkampanj, säger Liza-Maria Norlin första namn Kristdemokraterna Sundsvall.

– Riktigt tråkigt om valrörelsen ska fyllas med ”bad campaigning”. Nej bättre kan ni politiker! Även om man är utbildad och har arbetslivserfarenhet så finns det tydligen saker att lära. I min värld är alla välkomna att engagera sig politiskt, där behövs en mångfald av människor, avslutar Liza-Maria Norlin (KD).

Urklipp från Socialdemokratisk Blogg:
”Var är borgarna?”
http://joaopinheiroblog.wordpress.com
”Den tydligaste exempel är, hittills i år, Elin Nilsson (M). Hon har gått direkt från Gymnasiet in i ett politikersliv. Hon har stakat ut sin framtid som riksdagsledamot och är den mest aktiva politiker på högerkanten. Hon har tid och möjlighet att träffa väljarna och köra runt i påklistrad bil.

Personligen kan jag tycka att det kan vara en fördel för den som går in i politiken att först skaffa sig en utbildning och helst också ett yrke som man kan skriva i valsedeln. Att vara politiker är i alla fall inget yrke.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.