Nej till digitaliseringens möjligheter

Pressmeddelande: Nej till digitaliseringens möjligheter

Liza-Maria Norlin
Liza-Maria Norlin

Imorgon tisdag den 12:e april vid kommunstyrelsens utskott, Infrastruktur och Service (INSU), kommer beslut att fattas gällande Kristdemokraternas motion om att digitalisering ska vara ett mål i kommunens strategi för hållbar tillväxt, kallad RIKARE. Förslaget från koncernstaben är att motionen ska avslås vilket väcker stor förvåning hos Kristdemokraternas gruppledare Liza-Maria Norlin.

  • En av de största trenderna idag, och något som utvecklas med rasande fart, är digitalisering. Att Sundsvall inte har en politisk viljeriktning och strategi om digitalisering är en enorm brist och kommer påverka medborgarna negativt i slutändan, säger Liza-Maria Norlin (KD).
  • Jag är oerhört förvånad över att förslaget i handlingarna är att säga nej till en tydlig målsättning för digitaliseringens möjligheter. Särskilt efter att tjänstemän från koncernstaben vid två tillfällen, senast idag måndag, tydligt sagt till politiken att Sundsvall verkligen behöver ett politiskt beslut. När vi nu vill detta så blir svaret nej, man förstår ingenting säger Liza-Maria Norlin (KD).
  • Sundsvall har en fantastisk IT-infrastruktur vilket gjorde att kommunen i höstas kom på andra plats bland Sveriges kommuner när Sveriges IT-kommun skulle koras. Det Sundsvall inte är så bra på är att se till att våra medborgare och företagare får dra nytta av detta. Det vill vi Kristdemokrater förändra på därför skrev vi den här motionen, säger gruppledare Liza-Maria Norlin (KD).
  • Digitaliseringen anses vara den enskilt starkaste förändringsfaktorn i samhället fram till år 2025 (Källa: Regeringskansliet, se nedan). Att digitalisering inte är en del av den hållbara tillväxt strategin fram till 2021 är en otrolig brist, detta måste vi ändra på, anser Liza-Maria Norlin (KD).
  • Vi vet att ska vi lösa välfärdens utmaningar, med fler arbetsuppgifter men färre händer, då är digitaliseringens möjligheter det som krävs, säger Liza-Maria Norlin (KD).

 

Länk till motionen: http://wp.kristdemokraterna.se/sundsvall/files/2015/12/motion-infor-digitalisering-i-rikare.pdf

Källhänvisning: Regeringskansliet, Kansliet för strategisk analys (2014), Strategiska trender i globalt perspektiv, 2025: en helt annan värld? s. 50, www.regeringen.se/sb/d/19624/a/249458

 

Kontakt: Liza-Maria Norlin, 070-3941613

Comments are closed.