Pressmeddelande från Kristdemokraternas gruppledare i Sundsvall: Socialdemokraternas agerande i frågan kring skyskrapa på torget skadar tilliten för politiken. Skyskrapan skadar tilliten - Liza-Maria Norlin KD

Skyskrapan skadar tilliten

Liza-Maria Norlin
Liza-Maria Norlin

Pressmeddelande 
Sundsvall 14 maj

Enligt Sundsvalls Tidning (13 maj) och Niklas Nyberg är förslaget om att bygga en skyskrapa på torget i Sundsvall ett resultat av att Peder Björk och Bodil Hansson (Socialdemokraterna) har lobbat och arbetat för ett sådan förslag. Liza-Maria Norlin, gruppledare för Kristdemokraterna i Sundsvall, reagerar starkt på detta.

– Det är givetvis jättebra att den politiska majoriteten tar initiativ och jobbar för Sundsvalls utveckling. Men att ge sken av att man blir överraskad och att man hävdar att det är externa intressenter som tagit initiativ till detta gör situationen mycket märklig, säger Liza-Maria Norlin (KD).

– Ett bra samhälle bygger på tillit, ärlighet och öppenhet! Att som politisk majoritet låtsas att ett förslag kommer från extern aktör när det egentligen är så att politiken i själva verket har lobbat för förslaget, blir bara grumligt och känns oärligt. Inte konstigt Socialdemokraterna jublade till förslaget, då det hela vägen varit deras förslag, säger Liza-Maria Norlin (KD).

– Jag tycker att detta är dåligt ledarskap, oavsett vad man tycker i sakfrågan, så förväntar jag mig öppenhet. Detta är tyvärr ett exempel på ett ledarskap som skadar tilliten och förtroende för våra folkvalda politiker, anser Liza-Maria Norlin (KD).

Kontakt Liza-Maria Norlin: 070-3941613